波動セミナー:A remark on Rellich’s theorem

2015年   11月 9日 16時 30分 ~ 2015年   11月 9日 18時 00分
北海道大学理学部3号館3-309室
伊藤健一(神戸大学)

We consider the Schr\"odinger operator on a manifold with Euclidean and/or hyperbolic ends, and discuss the maximal exponential decay rates for generalized eigenfunctions associated with complex eigenvalues. The proof depends on a variation of the Mourre commutator argument. In the latter part of talk we mention the asymptotic behaviors of $B_0^*$-eigenfucntions associated with real eigenvalues above a critical energy, and also their relations to the scattering matrix.
This talk is based on a joint work with Erik Skibsted, Aarhus University.

,