月曜解析セミナー: Potential Theory in the Complex Plane and Polynomials

2013年   6月 28日 13時 30分 ~ 2013年   6月 28日 14時 30分
北海道大学理学部4号館501室
Doron S. Lubinsky (Georgia Institute of Technology)

We'll review potential theory in the complex plane, and its application to sequences of polynomials. The discussion will start with energy integrals and equilibrium measures for a compact set. Then applications to asymptotics, and zero distribution of, orthogonal and other polynomials, will be surveyed. This is a subject attached to the names of Frostman, Tsuji, Erdos, Turan, and many others.

通常とは場所,曜日と時間が異なります.

この講演の後,15:00から同室で幾何学コロキウムが企画されており,Richard Schoen 氏 (Stanford University)が話されます.