数論幾何学セミナー Some constructions of p-adic families of Siegel modular forms and their applications

2011年   7月 29日 15時 00分 ~ 2011年   7月 29日 17時 00分
北海道大学理学部3号館413
河村尚明(北大博士研究員)

In this talk, we'd like to show you some approaches to construct $p$-adic families of Siegel modular forms (i.e. automorphic forms on the symplectic group) of higher genus with scalar values by means of the lifting techniques adoptable to the well-known $p$-adic families of ordinary elliptic modular forms in the sense of Hida-Coleman. Moreover, as a corollary to the above issues, we may also extend the so-called Duke-Imamoglu-Ikeda lifting to be applied for some elliptic cusp forms of $p$-power level.  (*This seminar talk will also take place in the name of a debriefing session of my JSPS-ITP activities in the past year, and therefore will be conducted in English. )

※なお、本セミナーは河村氏のITP 帰国報告会として行われます。