偏微分方程式セミナー On the reconstruction of boundary impedance from the far-field measurements

2011年   5月 17日 16時 30分 ~ 2011年   5月 17日 17時 30分
北大理学部3号館202室
王 海兵 (北海道大学 理学研究院)

In this talk, an inverse scattering problem with impedance boundary condition are considered. For such a problem, it is required to reconstruct the shape of scatterer and the boundary impedance simultaneously. But in some cases, the shape of obstacle is known in advance, and hence we only need to recovery the boundary impedance from a knowledge of the far-field patterns. The uniqueness, stability and numerical schemes for reconstructing the impedance are reviewed with some comparisons.