偏微分方程式セミナー: Multi-solitons for the water-waves system

2013年   7月 22日 16時 30分 ~ 2013年   7月 22日 17時 30分
北海道大学理学部3号館309室
Nikolay Tzvetkov(セルジー・ポントワーズ大学)

We will present the construction of multi-solitons solutions (that is to say solutions that are time asymptotics to a sum of decoupling solitary waves) for the full water waves system with surface tension. This is a generalization of similar results obtained for strongly simplified model equations such as the KdV equation. The construction is quite different compared with the one solitons obtained in the classical work by Amick-Kirchgassner.
The talk is based on a joint work with Mei Ming and Frederic Rousset.

,