月曜解析セミナー: Global well-posedness of the stochastic complex Ginzburg-Landau equation

2017年   12月 1日 14時 45分 ~ 2017年   12月 1日 16時 00分
理学部4号館501
星野 壮登 (早稲田大学)

We discuss the solvability of the complex Ginzburg-Landau equation with a space-time Gaussian white noise, on the 3-dimensional torus. Since this equation has a singular term, its solution is defined after performing a suitable renormalization. This part is a stochastic problem. The local well-posedness was shown by Hoshino, Inahama and Naganuma. We furthermore show the global well-posedness by using a priori $L^{3+}$ inequality. This part is a purely PDE problem.

通常とは場所,曜日と時間が異なります.
PDEセミナーとの共催.